Dr. Kerényi Zsuzsanna, diabetológus – Anyagcsere Centrum – Csepel

Cukorbeteg orvos

Terhesség előtti teendők Teherbeesés után Cukorbeteg orvos közben Tények a várandós cukorbetegekről Amikor a cukorbeteg nő gyermeket szeretne, a terhesség tervezése, előkészítése rendkívüli gondosságot igényel. Tartósan jó, az egészséges emberét megközelítő anyagcsere-állapot szükséges már a teherbeesés előtt a sikeres kimenetel érdekében. Ha vércukorszintje nem megfelelő a várandósság első néhány hetében, az befolyásolhatja a gyermek fejlődését, ill. Stabilizálódása fontos legalább hónapos időszakon át, mielőtt az alkalmazott védekezési fogamzásgátlási módszert elhagyná.

Return to Munkatársaink Dr. Kerényi Zsuzsanna, diabetológus Négy és fél éves korom óta 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Serdülő koromban, azaz as évek elején sok olyan 1-es típusú cukorbeteggel találkoztam, akik növekedésben elmaradtak, nem serdültek időben, korán szövődmények alakultak cukorbeteg cukorbeteg orvos, nem estek teherbe, vagy ha mégis, halott gyermeket szültek, vagy a babák súlyos fejlődési rendellenességekkel születtek.

Ezek a negatív élmények késztettek arra, hogy korábban választott pályámról, az egyiptológiáról lemondjak, és diabetológus legyek.

cukorbeteg orvos

Nekem valahogy sikerült cukorbetegen is teljes életet élnem, az orvoslás, cukorbeteg orvos, kutatás mellett szép családot, férjet, gyerekeket és unokát is kaphattam az élettől. Életcélommá vált, hogy azért tanuljak és dolgozzak, hogy ami nekem sikerült, sok száz sorstársamnak is sikerüljön. Tanító mestereim, és példaképeim Magyar Imre és Tamás Gyula professzorok letéteményesei voltak a magyar diabetológiának, a hazai diabetológus képzésnek és továbbképzésnek.

Szexuális problémák A 2-es típusú cukorbetegség okai A 2-es típusú cukorbetegség pontos oka nem ismert, de nagyobb valószínűséggel fordul elő az alábbi esetekben: 40 év feletti életkor A cukorbetegség előfordulása több családtagnál Terhességi cukorbetegség a kórelőzményben 4 kg-nál nagyobb súlyú gyermek szülése a kórelőzményben Hasi típusú elhízás haskörfogat férfiak esetében 94, nőknél 80 cm-nél nagyobb Magas vérnyomás Bizonyos népcsoportokhoz tartozás Ha hozzátartozójánál a fentiek közül cukorbeteg orvos vagy több is előfordul, érdemes kezelőorvosánál vizsgálatot végezni a cukorbetegség kizárására.

Magam is igyekeztem követni az általuk kijelölt utat. A Semmelweis Egyetem 1-es sz.

cukorbeteg orvos

Belgyógyászati Klinikája egyetemi adjunktus után a Tétényi úti majd Szent Imre Kórházban dolgoztam osztályvezető főorvosként34 év után a Csepeli ma Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Diabétesz Szakrendelését vezettem.

Társadalomorvostan és belgyógyászat szakvizsgát tettem, majd a Magyar Diabetes Társaság Diabetológus Orvosa szakképesítést szereztem.

cukorbeteg orvos

Kandidátusi disszertációmat a 2,3-difoszfoglicerát és a diabétesszel szövődött terhesség témakörében védtem meg. A betegellátásban szerzett több évtizedes tapasztalatomat most magánrendelés keretében is igyekszem kamatoztatni, hiszen a betegekkel töltött megfelelő idő, a tartalmas, őszinte orvos-beteg kapcsolat ezen élethosszig tartó betegség sikeres kezelésének, a szövődmények megelőzésének, a beteg jó életminőségének záloga.

Hogyan utazzon, aki cukorbeteg?