Mi a makula ödéma?

Makula ödéma

Tartalom

  kezelése fogínygyulladás diabetes type 1 diabetes and high blood pressure

  Kapcsolat Kezelés A diabéteszes retinopátiát, illetve a makula makula ödéma szemészeti vizsgálattal már korán ki lehet mutatni, kezelése lézeres beavatkozással elvégezhető. A retinopátia kialakulása A fel-le ingadozó, és a hosszú távon emelkedett vércukorszintek tönkreteszik az erek falát, melyeknek egy része elzáródik, esetleg részben áteresztővé válik. A erek falának szivárgása pedig ideghártya vizenyő makula ödéma vezet, mely a látás romlásához, hosszútávon pedig a látás maradandó csökkenéséhez vezet.

  gyakori vizelés diabetes 2 típusú kezelés az ízületek kezelési diabetes mellitus

  A szervezet új erek kialakításával kompenzálja a retina elzáródott ereinek pusztulását, ezek azunban kóros szerkezetűek, faluk könnyen megszakad, a szem belsejébe törő üvegtesti vérzéseket okozva. Egy idő után pedig a kötőszövetesen átalakuló kóros erek zsugorodni kezdenek, a retina leválását okozva.

  cukorbetegség kezelésére a fekete-tenger krónikus pyelonephritis diabetesben

  Kezelés A diabéteszes retinopátiát, illetve a makula ödémát szemészeti vizsgálattal már korán ki lehet mutatni, kezelésése lézeres beavatkozással elvégezhető. A lézerfénnyel a retinának az éleslátásban részt nem vevő állományát szelektíven roncsolják, amivel a retina oxigénhiánya, illetve a szivárgó erekből a folyadék kiáramlása csökkenthető.

  cukorbetegség kezelésére lejáratú papírok diabetes kezelés tabletták nélkül

  A lézerkezelés nem fájdalmas, az esetek túlnyomó többségében a látóélesség stabilizálásához vezet, gyakran makula ödéma javulás is elérhető. Bizonyos, ritka esetekben a kezelés ellenére azonban tovább romolhat a látás, ez viszont sokkal kisebb fokú, mintha a kezelést nem végeznék el.

  A makula ödéma esetén a lézeres kezelésen kívül a szem belsejébe adott, makula ödéma.

  a gyógyszeres kezelés a cukorbetegség gyermekeknél homoktövis magolaj

  Az injekciót helyi érzéstelenítés mellett, sebészileg steril körülmények között adják be, ami minimális kellemetlenséggel jár. Mind a lézeres kezelést, mind az injekciót a szemészorvos javallata alapján bizonyos esetekben ismételni kellhet.