Dezmopresszin

Vasopressin gyógyszer

Milyen típusú gyógyszer a Minirin tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

vasopressin gyógyszer

A készítmény az agyalapi mirigy csökkent funkciója vasopressin gyógyszer kialakuló úgynevezett diabétesz inszipidusz túlzott szomjúságérzettel, túlzott mennyiségű vizeletürítéssel járó kórkép kezelésére, gyermekek éjszakai ágybavizelésének rövid ideig tartó kezelésére és felnőttek noktúriájának túlzott éjszakai vizeletürítésének kezelésére alkalmazható.

Tudnivalók vasopressin gyógyszer Minirin tabletta szedése előtt Ne szedje a Minirin tablettát - ha allergiás túlérzékeny a dezmopresszin-acetátra vagy a gyógyszer 6. Figyelmeztetések és óvintézkedések Fontos információk: Gyermekek éjszakai ágybavizelésének és felnőttek túlzott vasopressin gyógyszer vizeletürítésének kezelésekor a gyógyszer alkalmazása előtt 1 órával és a gyógyszer alkalmazása után 8 órán keresztül a folyadékfogyasztást minimális mértékűre kell korlátozni.

vasopressin gyógyszer

A kezelés teljes időtartama alatt a túlzott folyadékfogyasztást el kell kerülni és erre fokozottan kell ügyelni nagyon fiatal és idős betegek kezelésekor. A szükséges folyadékbevitelt beszélje meg kezelőorvosával.

A kiszáradás elkerülésének egyik hatékony módja a vízvisszatartás, vagyis a vízkiválasztás radikális csökkentése a vesékben. Ismert jelenség, hogy forró, meleg napokon — különösen akkor, vasopressin gyógyszer a levegő páratartalma is igen magas — az emberek erősen izzadnakami jelentős mennyiségű vízvesztéssel terheli a szervezetüket. Fokozott vízvesztéssel járó, kritikus körülmények között a vese vasopressin gyógyszer a minimumra csökken, szinte leáll, és vizelet alig képződik. Ilyen esetben még a kellő mértékű vízpótlás ellenére is a vese vízkiválasztása, tehát a vizeletürítés leállása órákig tarthat, amely csak az esti órákban rendeződik. Amikor a szervezet kevés vízhez jut vagy verejtékezés következtében sok vizet veszít, a vérplazma elektrolit koncentrációja nátrium - klorid - illetve kálium ionok növekszik.

Felnőttkori túlzott éjszakai vizeletürítés esetén a kezelést fel kell függeszteni, ha a folyadék és elektrolit háztartást befolyásoló betegség lép fel pl. Noktúria kezelése esetén 65 évesnél idősebb korban a laboratóriumi ellenőrző vizsgálatokon az orvos által előírt időközönként a legújabb fejlesztés a cukorbetegség kezelésére gyermekeknél kell jelenni.

vasopressin gyógyszer

Egyéb gyógyszerek és a Minirin vasopressin gyógyszer Egyéb gyógyszerek egyidejű alkalmazása a hatást befolyásolhatja. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint a szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Feltétlenül említse meg kezelőorvosának, ha depresszió elleni gyógyszert, klorpromazin, karbamazepin vasopressin gyógyszer gyógyszert vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentőt szed. A Minirin egyidejű bevétele étellel és itallal Az étkezés csökkentheti az alacsony dózisban alkalmazott dezmopresszin antidiuretikus hatásának erősségét és időtartamát.

vasopressin gyógyszer

Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Minirin nem, vagy alig befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Dezmopresszin

A Minirin tabletta laktózt tartalmaz. A Minirin tabletta ,7 mg laktózt tejcukrot tartalmaz.

Betegtájékoztató 1. Milyen típusú gyógyszer az Octostim injekció és milyen betegségek esetén alkalmazható? Az Octostim injekció dezmopresszin-acetátot tartalmaz. Műtétek vagy bizonyos vizsgálatok esetén a vérzés megelőzésére vagy a vérzés kezelésére alkalmazható olyan betegek esetén, akiknél a vérzési idő megnyúlt veleszületett okból vagy gyógyszerhatás miatt. Adható spontán vérzés kezelésére vagy a vérzés megelőzésére kis műtétek esetén olyan enyhe vérzékenységben hemofília A-ban és von Willebrand betegségben szenvedő betegeknek, akik az előzetes próba adagra jól reagálnak.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, vasopressin gyógyszer elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Hogyan kell szedni a Minirin tablettát? Az adagolást és az alkalmazás időtartamát a kezelőorvos egyedileg határozza meg.

Ingyenes próba igénylése

Éjszakai ágybavizelés kezelésekor a gyógyszer alkalmazását megelőző 1 órában vasopressin gyógyszer a gyógyszer alkalmazása után 8 órán keresztül a folyadékfogyasztást minimális mértékűre kell korlátozni. Felnőttkori éjszakai bevizelés esetén a kezelést fel kell függeszteni, ha a folyadék és elektrolit háztartást befolyásoló betegség lép vasopressin gyógyszer pl.

vasopressin gyógyszer

A folyadék felvétel és a folyadék leadás egészséges emberben, egyensúlyban van. Minden olyan állapot, amely megnöveli a folyadék és ezzel együtt az elektrolit leadását, ill.

ANTI-DIURETIC HORMONE /VASOPRESSIN

A fent említett állapotok mellett ilyen lehet pl. A kezelés során a túlzott folyadékfogyasztást el kell kerülni. Ha az előírtnál több Minirin tablettát vett be Amennyiben az előírt adagnál többet vett be, haladéktalanul értesítse kezelőorvosát.

Gyógyszerkereső

Ha elfelejtette bevenni a Minirin tablettát Pótolja azt mielőbb, de soha NE vegyen be kétszeres adagot a kihagyott vasopressin gyógyszer pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az alábbiakban felsorolt lehetséges mellékhatások gyakoriságát a következők szerint adjuk meg: - nagyon vasopressin gyógyszer 10 kezelt beteg közül több mint 1 tapasztalja - gyakori kezelt beteg közül tapasztalja - nem gyakori kezelt beteg közül tapasztalja - ritka 10 kezelt beteg közül tapasztalja - nem ismert a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg Felnőttek:.

vasopressin gyógyszer