Ingadozó vércukorszint - MSD

Vércukorszint ingadozás

Tartalom

  • Porochnavecz Marietta Módosítva:
  • Diabétesz lábváltozás kezelése
  • Diabetes klinika kezelés
  • Triglicerid cukorbetegség
  • Vércukorszint ingadozás jelei - érdekességek, tippek és tanácsok - GNLD Shop
  • Ingadozó vércukorszint- mit tehetünk ellene? - Cukorbetegközpont

  Ennek egyik legfőbb oka, hogy a napod első felében elmaradt étkezések, valamint az esetleges nem megfelelő ételek elfogyasztása miatt felborult a napi vércukoregyensúlyod. Ebben vércukorszint ingadozás cikkünkben megmutatjuk, hogy hogyan tudod elkerülni a kiugró vércukorszint ingadozás.

  A vércukorszintünk — annak érdekében, hogy az egyensúly a nap folyamán ne billenjen ki — állandó ellenőrzés alatt van, ehhez azonban az kell, hogy meghatározott időközönként, rendszeresen az étkezésekkel vércukorszint ingadozás és vigyük be a szervezetünkbe a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátot, amelyet a testünk glükóz formájában hasznosítani tud.

  vércukorszint ingadozás

  Csakhogy előfordulnak olyan helyzetek, amikor nem, vagy nem megfelelő mértékben történik a szénhidrátok bevitele például kimarad étkezésés ennek következtében azt tapasztalhatjuk, hogy az addigi egyensúlyi állapot kibillen. Ez nem jó, számos kellemetlen következménye van, többek között a farkaséhség, vagy az elcsábulás a gyors vércukor-emelkedést okozó cukros sütemények és édességek felé, esetenként ingerültség és koncentrációcsökkenés jelentkezhet, sőt általában a gyors eredményt ígérő divatdiéták is a koplalás miatti vércukor-ingadozás következtében vallanak kudarcot.

  vércukorszint ingadozás

  Az egyenletes, nagy kiugrások nélküli vércukorszint érdekében fontos, hogy bizonyos táplálkozási szokásokat és nyersanyag-válogatási szempontokat szem előtt tartsunk. Így kerülheted el a vércukor-ingadozásokat Rostok A rostok a vékonybélben lassítják a tápanyagok felszívódását. Ez azért kedvező — vércukorszint ingadozás cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia esetén —, mert a szénhidrát-felszívódás lassításával csökken az ún.

  Ingadozik a vércukorszintem, hogyan állítsam be? Módosítva:

  Rosttartalom szempontjából optimális, ha az étkezések tartalmazzák a megfelelő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű péksüteményt. Az ételek rosttartalma növelhető hozzáadott magvakkal, korpával: például chiamaggallenmaggalzabkorpával.

  vércukorszint ingadozás

  Különösen javasoltak a teljes kiőrlésű héjastul őrölt gabonából készült sütőipari termékek, azaz a magvas, korpás, teljes kiőrlésű vagy durumlisztből készült kenyerek a finomlisztesekkel szemben, mivel ezeknek a glikémiás indexe kedvezőbb a rosttartalmuk miatt. Hasonlóan kedvező tulajdonságokat egyesítenek a zöldség- és főzelékfélék is.

  Szénhidrátok mellé fehérjék és jó zsírok A szénhidrátok hirtelen felszívódását befolyásolhatja az is, hogy mennyi fehérjét és zsiradékot fogyasztunk melléjük. Minél többet, annál nehezebben dolgozza fel a testünk az adott ételt, emiatt a szénhidrátok sem szívódnak fel olyan könnyedén, így a vércukorszintünket is lassabban és mérsékeltebben emeli meg az adott táplálék.

  vércukorszint ingadozás

  Ez is segít a kiugró vércukorértékek miatti vércukor-kibillenés elkerülésében. További tippek a vércukor-ingadozás elkerülése érdekében Inkább többször egyél keveset, mintsem néhány alkalommal, de akkor sokat.

  vércukorszint ingadozás

  Ne hagyj ki étkezéseket, iktass be tízórait és uzsonnát is a főétkezéseid közé. Ne teljen el sok idő két étkezés között kb. Mindig fogyassz összetett, lassú felszívódású szénhidrátokat is!

  Ezek odafigyeléssel és az orvos utasításainak betartásával elkerülhetők.

  Válassz magasabb rosttartalmú nyersanyagokat. Egyél minden étkezéshez zöldséget vagy gyümölcsöt lehetőleg nyers állapotban. Mindig legyen nálad pár szem keksz vagy némi olajos maghogy tartani tudd a rendszeres étkezési ritmust akkor is, ha épp nincs időd leülni enni.

  Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

  vércukorszint ingadozás

  Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója.